Blog

De verbluffende transformatie van Janet Jackson

Janet Jackson is een van de meest herkenbare beroemdheden ter wereld. Als jongste lid van een beroemde familie ontpopte ze zich tot een ster op zich. In de loop der jaren heeft ze veel uitdagingen en veranderingen ondergaan terwijl ze enorm succes vierde - maar hoeveel weet je echt van haar?

Hier zijn enkele van de meest meeslepende momenten die de verbluffende transformatie van Janet Jackson hebben gevormd.

Janet Jackson's begin

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson

Ondanks haar status als superster vandaag, had Janet Jackson een heel bescheiden begin. Conservatieve en lagere middenklasse, haar ouders, Katherine en Joe Jacksonhad een groot gezin waaronder zoon Michael en dochter Janet, van wie de laatste werd geboren op 16 mei 1966.

Opgroeien onder haar vrome Jehovah's Getuige van moeder waakzaam, vierde Jackson geen feestdagen zoals Kerstmis of haar verjaardag, en ze werd aangemoedigd om bescheiden en gezond te zijn in de manier waarop ze zich kleedde en zich gedroeg. Dit beeld bleef haar nog vele jaren bij.

Janet Jackson heeft professioneel gebombardeerd

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson professioneel gebombardeerd

Janet Jackson is het bewijs dat, zelfs met een herkenbaar gezicht en naam, er geen garantie is dat je succesvol zult zijn, vooral niet bij de eerste poging.

Nadat haar broers, geleid door Michael Jackson, waren getekend door Motown en bekendheid verwierven als The Jackson 5, verliet de familie Gary, Indiana en verhuisde naar Los Angeles ​Janet Jackson, een ontluikende ster op zich, begon te verschijnen populaire tv-shows zoalsDe JacksonsGoede TijdenEen nieuw soort gezinVerschillende slagen, enRoemToen ze nog maar 16 was, nam ze haar eerste album op,Janet Jackson, met haar vader die toezicht houdt het begin van haar muziekcarrière bij A&M Records. Hoewel ze waarschijnlijk hoge verwachtingen hadden, piekte de inspanning op nummer 84 in de hitlijsten. Haar tweede album,Dream Street, deed het niet beter. Gelukkig gaf Jackson niet op.

Janet Jackson verliet haar familie

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson verliet haar familie

De carrière van Janet Jackson veranderde ten goede toen ze zich losmaakte van haar familie. Bij het bespreken van haar beslissing om zaken te scheiden van haar privéleven, ze legde uit , 'Ik wilde gewoon het huis uit, onder mijn vader vandaan, dat was een van de moeilijkste dingen die ik moest doen.'

Het harde werk leek zijn vruchten af ​​te werpen tegen de tijd dat Jackson haar derde album uitbracht. Na het samenwerken met enkele van de populairste producers in de branche, Jimmy Jam en Terry Lewis,Controlewerd geboren, en de rest is geschiedenis. Uitgebracht in 1986, sloeg het album nr. 1 op de Billboard 200, miljoenen exemplaren verkocht en door de RIAA vijfvoudig platina kreeg (via Newsweek

Om haar plaats in de muziekindustrie verder te vestigen, vierde Jackson drie Grammy Award-nominaties , naast andere onderscheidingen, dat jaar.

Janet Jackson: Een legende in de dop

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson: een legende in de dop

Hoewel fans het krachtigere geluid van Janet Jackson gemakkelijk hadden omarmd, had niemand kunnen weten hoe haar albumRitme Natie 1814zou iedereen wegblazen in september 1989. Track na track werd geconfronteerd met belangrijke problemen en Jackson kwam naar voren als een sociaal bewuste kunstenaar ​Van haar inspiratie, ze legde uit , 'Ik weet dat een album of een nummer de wereld niet kan veranderen. Ik wil gewoon dat mijn muziek en mijn dans de aandacht van het publiek trekken, en het lang genoeg vasthouden zodat ze naar de teksten kunnen luisteren. '

Bovendien werden de outfits die ze droeg in de muziekvideo's en op haar begeleidende tour gevestigd Jackson als stijlicoon ​Het was een gok om zichzelf opnieuw uit te vindenRhythm Nation 1814,maar het loonde. Het was duidelijk dat ze iets van plan was.

Janet Jackson omarmde haar seksualiteit

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson omarmde haar seksualiteit

Tegen de tijd dat ze vrijkwamJanet., ze hoefde niet te wachten om te zien hoe ver het klom: het debuteerde op nr. 1 op de Billboard 200, een primeur voor een vrouwelijke artiest. Hoewel het niet zo goed verkochtRitme Natie 1814(het verplaatste 14 miljoen eenheden), het leverde ons ongelooflijke nummers op als 'Again', 'If' en 'That's the Way Love Goes', die de Grammy voor Beste R & B-nummer wonnen.

Opnieuw was de groei die Janet Jackson in haar persoonlijke leven doormaakte, terwijl ze de bescheidenheid bleef kwijtraken die haar familie aanmoedigde, terwijl ze haar seksualiteit omarmde, duidelijk was in haar muziek. Zoals Rollende steen meldde: 'Alles wat Janet Jackson doet, is belangrijk. Of ze zichzelf verkondigde de leiding over haar leven te hebben, zoals ze deedControle(1986), of opperbevelhebber van een ritmeleger dat danst om de problemen van de samenleving te bestrijden(Rhythm Nation 1814, uit 1989), is ze invloedrijk. En als ze haar seksuele volwassenheid aankondigt, zoals ze doet op haar nieuwe album,Janet., het is een cultureel moment. '

Janet Jackson werd een filmster

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson werd een filmster

We hadden Janet Jackson op televisie gezien en kenden haar natuurlijk als een artiest, maar ze kwam eindelijk op het grote scherm toen ze speelde inPoëtische gerechtigheid

De film zelf was niet bijzonder populair met critici, ook al is het een beetje een cultklassieker vanwege het feit dat het Tupac Shakur bevat, die werd vermoord in een drive-by-shoot slechts een paar jaar later.

Hoewel het niet de meest geprezen film was, hielden mensen echt van Jacksons uitvoering - die sommigen beschreven als ' geloofwaardig excentriek 'en' verleidelijk '- wat bewijst dat ze meer had dan haar muziek. En nog vertederend was het feit dat haar nummer 'Again' was geschreven voor de film

Janet Jackson begon seks te verkopen

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson begon seks te verkopen

Terwijl haar ster bleef stijgen, begon Janet Jackson grotere risico's te nemen. Weg was het gereserveerde jonge meisje dat we eerder in haar carrière hadden gezien, en in haar plaats begon een zelfverzekerde vrouw te verschijnen.

Jackson's bereidheid om haar seksualiteit te omarmen was nooit duidelijker dan in september 1993, toen ze poseerde topless voor de dekking vanRollende steentijdschrift. Met slechts een paar handen (die later werden onthuld als die van Rene Elizondo, Jr., een man met wie ze in het geheim was getrouwd) die haar borsten bedekten, veroorzaakte Jackson tegelijkertijd controverse terwijl ze een solide sekssymbool werd.

Janet Jackson stond haar familie bij ondanks de controverse

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson stond haar familie bij ondanks controverse

Terwijl haar carrière groeide, namen de dingen in haar persoonlijke leven een vreselijke wending. Haar oudere broer, Michael, was voor het eerst beschuldigd van seksueel misbruik, en terwijl hun zus LaToya keerde zich tegen hem aan , Janet Jackson nam een ​​meer ondersteunende rol op zich.

In een show van solidariteit werkten de broers en zussen samen voor 'Scream', dat diende als de eerste single van Michael's album uit 1995,Geschiedenis​Met een verbluffend prijskaartje van $ 10,7 miljoen vestigde het het record voor duurste video ooit gemaakt en won de Grammy Award voor Best Short Form Music Video.

Janet Jackson confronteerde haar depressie

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson confronteerde haar depressie

Na het loslatenOntwerp van een decennium: 1986-1996,een terugblik op haar vroege carrière, Janet Jackson verlengde haar contract bij Virgin Records voor een gerapporteerde $ 80 miljoen wat wederom ongehoord was in de branche. Van buitenaf leek het misschien de gelukkigste tijd in haar leven, maar haar vervolgalbum onthulde iets anders.

WanneerHet fluwelen touwwerd uitgebracht in oktober 1997, was het meteen duidelijk dat de toon was persoonlijker en serieus dan alles wat ze eerder had opgenomen. Ze was niet alleen fysiek getransformeerd - sportieve tatoeages, een neuspiercing en vlammend rood haar, maar haar teksten waren ook kwetsbaarder.

De New York Times gebeldHet fluwelen touw, met nummers als 'Got' til It's Gone 'en' Together Again ',' Jackson's 'meest gewaagde, uitgebreide en succesvolle album', met thema's als depressie, angst, huiselijk geweld en homofobie. Ze gebruikte de bijbehorende tour om met Colin Powell te werken over het 'America's Promise'-initiatief ter ondersteuning van risicojongeren.

Janet Jackson pleitte voor de LGBT-gemeenschap

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson pleitte voor de LGBT-gemeenschap

Hoewel Janet Jackson in het verleden steun had getoond voor de LGBT-gemeenschap, stolde niets haar als een vriend van de gemeenschap zo goed als haar albumHet fluwelen touw​In feite de moeite won de prijs voor 'Outstanding Music' op de 9e jaarlijkse GLAAD Media Awards in 1998, en haar single 'Together Again' werd aangekondigd als een 'anti-homofobie-track'. Ongelooflijk, ze schonk een deel van de opbrengst aan de American Foundation for AIDS Research.

Tien jaar later ontving Jackson bij de 19e jaarlijkse GLAAD Media Awards ook de Vanguard Award voor het bevorderen van gelijkheid. Zoals legde de president van de organisatie uit , 'Mevrouw. Jackson heeft een enorme aanhang binnen de LGBT-gemeenschap en daarbuiten, en het is buitengewoon belangrijk om haar bij ons te hebben tegen de laster die LGBT-mensen nog steeds tegenkomen in ons land. '

Janet Jackson werd het allereerste icoon van MTV

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson werd MTV

In 2001 waren er enorme sterren, waaronder Britney Spears , Kind van het lot, Roze Usher, Jennifer Lopez en wijlen Aaliyah kwamen bijeen voor een ceremonie ter ere van Janet Jackson met de allereerste MTV Icon Award voor haar bijdragen aan muziek, video's en popcultuur.

Het evenement bevatte ongelooflijke uitvoeringen en commentaar, waaronder zelfs een jonge Beyoncé Knowles zeggend hoeveel Jackson haar had geïnspireerd ​Ze zei: 'In de derde en vierde klas kleedde ik me zoals zij. Ik weet dat alle kinderen op mijn school dachten dat ik probeerde volwassen te worden. Ik had de lippenstift, had het haar - had zelfs een paar leren laarzen. Maar in die tijd waren ze geen echt leer. Maar ik heb het geprobeerd. '

Je weet dat je een echt icoon bent als Queen Bey je probeert te kopiëren!

Janet Jackson leed aan een kledingstoring

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson leed aan een kledingstoring

Het was een groot probleem toen de NFL aankondigde dat Janet Jackson zou optreden tijdens de rustshow voor Super Bowl XXXVIII in 2004. In februari trad ze op. een mengelmoes van hits voordat hij een duet begon met Justin Timberlake, iets dat als een van de de meest controversiële uitvoeringen in de geschiedenis van de Super Bowl

Terwijl het paar 'Rock Your Body' uitvoerde, met de tekst van Timberlake: 'Ik ga je naakt hebben tegen het einde van dit nummer' - hij trok een stuk van Jacksons kostuum uit. Tot grote schrik van kijkers thuis, haar rechterborst was bloot , wat beide zangers ertoe aanzette zich na de show te verontschuldigen. Zij en Timberlake legde uit dat ze een kledingstoring had opgelopen, maar het incident - dat de meest afgespeelde moment in de geschiedenis van TiVo - resulteerde in ernstige terugslag voor Jackson, maar niet voor Timberlake.

Beiden waren gepland om te verschijnen op de 46e Grammy Awards, maar Jackson's uitnodiging werd ingetrokken. Haar betrokkenheid bij een biopic van Lena Horne eindigde ook abrupt , en een standbeeld van Mickey Mouse in een Rhythm Nation-kostuum was verwijderd uit Walt Disney World

De controverse ook ontspoorde de release van haarDamita Joalbum in maart 2004. Haar muziek werd op de zwarte lijst gezet van radio- en muziekkanalen, een verbod dat gold voor nog eens twee albums - iets waarvan haar carrière nooit volledig is hersteld.

Janet Jackson was in de rebound

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson was aan het rebound

Terwijl Janet Jackson probeerde de controverse die haar muzikale carrière beïnvloedde, van zich af te schudden, koos ze ervoor keer terug naar het grote scherm , een psychotherapeut spelen in Tyler Perry'sWaarom ben ik getrouwd?

Ondanks het feit dat haar Super Bowl-controverse was nog steeds aan het kolken, de film verraste iedereen door het winnen van de box office in zijn openingsweekend. Haar optreden werd geprezen en zij won voor Outstanding Supporting Actress in a Motion Picture bij de NAACP Image Awards.

Ze hernam later de rol inWaarom ben ik ook getrouwd?Het was op die set dat zij leerde dat haar broer, Michael, was overleden.

Janet Jackson eerde haar broer

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson eerde haar broer

Wanneer Michael Jackson is overleden op 50-jarige leeftijd in juni 2009 hulde beschuldigingen van seksueel misbruik zijn dood in controverse. En Janet Jackson aarzelde niet om namens haar broer te spreken.

Bij de BET Awards 2009, vertelde ze het publiek , 'Ik zou alleen willen zeggen, tegen jou is Michael een icoon, voor ons is Michael familie. En hij zal voor altijd in ons hele hart leven. Namens mijn familie en mijzelf, bedankt voor al je liefde, bedankt voor al je steun. We missen hem zo erg. '

Maanden later, ze wijdde haar optreden van 'Scream' aan haar broer tijdens de MTV Video Music Awards 2009. Het netwerk verklaarde: 'Er was niemand beter dan Janet om het te verankeren en een heel krachtig bericht te sturen.'

Janet Jackson onthulde haar worstelingen

The Stunning Transformation Of Janet Jackson: Janet Jackson onthulde haar worstelingen

Wist je dat Janet Jackson niet alleen een ervaren zangeres, songwriter, danseres en actrice is, maar ook een bestsellerauteur?

Ze heeft een lange weg afgelegd sinds de tijd dat ze koffieklysma's gebruikte om 'droevige cellen' uit haar lichaam te verwijderen, waarvan ze zei dat ze voortkwamen uit 'mijn jeugd, mijn tienerjaren, mijn volwassenheid'. Ze legde uit, zei , 'Ik was heel erg verdrietig. Heel erg naar beneden. Ik kon soms niet opstaan. Er waren tijden dat ik me erg hopeloos en hulpeloos voelde, en ik had het gevoel dat muren op me af kwamen. '

In februari 2011 bracht ze een zelfhulpboek uit, True You: een reis naar jezelf vinden en liefhebbenmet co-auteur David Ritz, die fans meeneemt in Jacksons worstelingen met lichaamsbeeldproblemen en zelfvertrouwen - inclusief fanmail. Het boek bereikte snel de top deNew York Times 'Bestsellers lijst. Ze vertelde dat ze op haar hoopte bericht kan lezers inspireren van alle leeftijden, zeggend: 'Ik wou dat ik als kind een boek als dit had om te lezen, misschien had het me geholpen.'

Janet Jackson heeft het vooruitbetaald

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson heeft het vooruitbetaald

Door de jaren heen schommelde het gewicht van Janet Jackson enorm. Je hoeft alleen maar foto's van de ster van jaar tot jaar te vergelijken om te zien hoe dramatisch haar uiterlijk regelmatig veranderde. De zanger heeft toegegeven in de val van jojo-dieet gedurende meer dan drie decennia, voortkomend uit negatieve berichten die ze vanaf zeer jonge leeftijd over haar lichaam ontving.

Tegen de tijd dat 2012 rond rolde, besloot de artiest dat te doen werken samen met Nutrisystem om haar eigen demonen te overwinnen en tegelijkertijd het leven van anderen te verbeteren. Nadat ze de bezorgservice voor eten hadden afgeslankt, brachten ze een advertentie uit met een triomfantelijk ogende Jackson gezegde , 'Zo ziet succes eruit.'

Naast het sponsoren van het afslankprogramma, ze hielp met doneren $ 10 miljoen aan voedsel voor de hongerigen. Terwijl ze zichzelf bekrachtigde, gaf ze ook anderen kracht.

Janet Jackson richtte haar eigen platenlabel op

The Stunning Transformation Of Janet Jackson: Janet Jackson richtte haar eigen platenlabel op

In het ultieme powerplay gaf Janet Jackson zichzelf meer creatieve vrijheid door haar eigen platenmaatschappij oprichten ​Ze lanceerde haarOnbreekbaaralbum via haar label Rhythm Nation, gevolgd door een wereldtournee.

Langdurige medewerkers Jimmy Jam en Terry Lewis legden het uit dat de titel en het thema van het album een ​​weerspiegeling zijn van 'kwetsbaar zijn en kunnen weerstaan ​​aan wat op je afkomt', zonder dat het stuk gaat.

Na het beveiligen van een publicatiepartnerschap met BMG waardoor ze muziek kon uitbrengen via het Rhythm Nation-label, Jackson sprak haar dankbaarheid uit door te zeggen , 'Bedankt aan het getalenteerde team van BMG, mijn nieuwe artistieke thuis. De mogelijkheid om creatief te zijn in muziek en elke vorm van vermaak heeft hier een groot potentieel. '

Janet Jackson werd moeder

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson werd moeder

Janet Jackson verraste fans in februari 2013 door dat te bevestigen ze was getrouwd Wissam Al Mana, een Qatari-zakenman, tijdens een privéceremonie het jaar ervoor. Slechts enkele weken voor haar 50e verjaardag in 2016 draaide ze het script opnieuw om door te tweeten dat ze dat ging doen vrij nemen van toeren tot focus op het plannen van een gezin.

Een paar maanden later, in oktober 2016, kondigde ze aan waarmee ze haar eerste baby verwachtte echtgenoot Wissam Al Mana ​Het echtpaar verwelkomde zoon, Eissa, op 3 januari 2017, maar kort daarna uit elkaar.

Jackson lijkt te genieten van haar rol als nieuwe moeder en trakteert zelfs Twitter-volgers op een schattige foto van haar zoon samen met het bijschrift: 'Mijn baby en ik na een dutje.'

Janet Jackson had een verbluffende transformatie van het gewichtsverlies

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson had een verbluffende transformatie van gewichtsverliesBryan Bedder /

Eind 2017 begonnen fans van Janet Jackson haar nieuwe slanke en zichtbaar fitte figuur op te merken. Aangezien Jackson was bevallen van haar eerste kind, Eissa, minder dan een jaar voordat ze haar verbluffende transformatie onthulde, wilden fans haar geheim graag weten.

Volgens trainer Paulette Sybliss was het 'geheim' van Jackson's gewichtsverlies van 70 pond eigenlijk helemaal geen geheim. In plaats daarvan wierp Jackson de extra kilo's af door zich aan een trainingsregime te committeren en onvermoeibaar naar haar doel te werken. Vertelde Sybliss E! Nieuws , 'Ik begon haar te trainen ongeveer zes weken nadat ze Eissa had ... We hadden een zeer krachtig trainingsschema.' De trainer vervolgde: 'We trainden minimaal vier keer per week en de sessies duurden nooit minder dan 45 minuten, niet meer dan een uur.' Sybliss toegevoegd: '[Het was] echter heel intens. Zeer intensieve training. '

Het zou echter als een verrassing kunnen komen om te horen dat Jackson's fysieke training met Sybliss geen traditionele cardio-oefeningen omvatte, zoals hardlopen op een loopband. Zoals de trainer verteldeE! Nieuwswas krachttraining de sleutel tot 'het creëren van dat vetverbrandingseffect zowel tijdens de sessie als [erna].'

Janet Jackson nam een ​​standpunt in voor gelijkheid

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson nam een ​​standpunt in voor gelijkheidStuart C. Wilson /

Janet Jackson zag er beter uit dan ooit tevoren ze kwam op het podium in november 2018 om enkele van haar meest geliefde hits uit te voeren tijdens de MTV European Music Awards 2018. Pronken haar gewichtsverlies van 70 pond , Jackson bewees dat ze op dat moment nog steeds net zo'n superster was als 20 jaar geleden, in staat om tegelijkertijd te dansen en te zingen op een manier die zo moeiteloos lijkt.

Naast het verbazen van het publiek met haar epische optreden, hield de zangeres ook een inspirerende toespraak terwijl ze de felbegeerde Global Icon Award in ontvangst nam (via Rollende steen ​Jackson zei tegen de menigte: 'Het is een enorme eer om een ​​icoon genoemd te worden, maar er komt een enorme verantwoordelijkheid bij kijken. Vanavond voel ik me ontroerd om te spreken voor vrouwen wier stemmen zijn gesmoord. '

De 'All For You'-zangeres vervolgde haar emotionele toespraak en zei:' Ik ben een van die vrouwen. Vrouwen die zijn gekneveld, zowel letterlijk als emotioneel. Vrouwen die zijn misbruikt. Vrouwen die zijn geïntimideerd. Vrouwen die in angst hebben geleefd. ' Jackson toegevoegd, 'ik sta bij je. Jullie zijn mijn zussen. '

Janet Jackson vocht tegen geruchten over plastische chirurgie

De verbluffende transformatie van Janet Jackson: Janet Jackson vocht tegen geruchten over plastische chirurgieEmmanuel Dunand, David Becker /

Weinig beroemdheden zijn erin geslaagd te ontsnappen beschuldigingen van plastische chirurgie , ongeacht of ze daadwerkelijk onder het mes gingen of niet. In juni 2019 merkte Janet Jackson dat ze het onderwerp was van venijnige geruchten over plastische chirurgie, waarbij sommige media meldden dat de zangeres meerdere procedures had ondergaan.

Hoewel hij Jackson niet persoonlijk heeft behandeld, vertelde dr. Dennis Schimpf van Sweetgrass Plastic Surgery Online radar , 'Meest recentelijk zou ik zeggen dat haar gezicht dramatisch is veranderd.' De dokter speculeerde: 'Ik geloof dat ze een ooglidcorrectie heeft ondergaan, ook wel ooglidcorrectie genoemd, en ook een wenkbrauwlift.' Dr. Schimpf voegde toe: 'Janet's neus lijkt ook een belangrijke transformatie te hebben ondergaan.'

Blijkbaar hebben sommige Twitter-gebruikers ook het vermeende veranderende gezicht van Jackson opgemerkt - en sommige fans van de zanger vinden dat het uiterlijk van Jackson ongemoeid mag worden gelaten. 'Ik denk dat Janet Jackson al buitengewoon knap was en geen plastische chirurgie aan haar gezicht nodig had', zei een gebruiker getweet ​Anderen zijn echter onder de indruk van Jackson's geruchten over plastische chirurgie. Een Twitter-gebruiker prees de zangeres , tweeten: 'Ze is zeker een succesverhaal op het gebied van plastische chirurgie! Ziet er goed uit. '

Aanbevolen