Blog

De waarheid over de relatie van prinses Diana en majoor James Hewitt

Het is geen geheim dat de Britse koninklijke familie de wereld al decennia lang fascineert, maar misschien was geen lid van de clan zo beroemd en iconisch als prinses Diana ​De prinses van Wales, die was tragisch gedood bij een auto-ongeluk in 1997 toen ze nog maar 36 jaar oud was, is iemand mensennog steedskan niet stoppen met geobsedeerd te zijn. Geef maar de schuld aan de originele Netflix-serie De kroonof Diana's twee kinderen, Prins William en Prins Harry; ze leven nog steeds erg in de publieke belangstelling. Misschien is Diana daarom nooit ver verwijderd geweest van het publieke bewustzijn.

Maar een aspect van Diana's veel te korte leven dat veel mensen misschien niet kennen, is haar relatie met majoor James Hewitt (via Het Oprah Magazine ​TerwijlDe kroonraakt kort aan Hewitt, er was zoveel meer aan hun interacties en romantiek in het algemeen dat niet de hoeveelheid aandacht krijgt die het verdient. Diana was tenslotte misschien niet bij Hewitt terechtgekomen, maar de twee deelden op zijn zachtst gezegd een serieus intense affaire. Lees verder om de waarheid te ontdekken over de relatie tussen prinses Diana en majoor James Hewitt.

Prinses Diana was een getrouwde vrouw toen ze majoor James Hewitt ontmoette

De waarheid over prinses Diana en majoor James HewittDavid Levenson /

Prinses Diana - die een verbluffende transformatie onderging - leidde een heel openbaar leven nadat zij en Prins Charles verloofd geraakt. In feite was Diana - die de 'volksprinses' werd genoemd - er een van, zo nietde grootste beroemdheid op het moment. Zeggen dat mensen door haar geobsedeerd waren, zou een enorm understatement zijn, maar dat betekent niet dat ze geen geheimen had. Toen ze bijvoorbeeld majoor James Hewitt voor het eerst ontmoette, die later haar minnaar zou worden, was ze al bezet.

Prinses Diana trouwde met Prins Charles in St. Paul's Cathedral op 29 juli 1981, en hun huwelijk was volgens Brits ​Maar ondanks dat ze getrouwd was (met een prins, niet minder), weerhield dat Diana er niet van om betrokken te raken bij Hewitt. Volgens Stad en land het paar ontmoette elkaar in 1986, wat betekende dat Diana op dat moment ongeveer vijf jaar getrouwd was. En aangezien Diana een grote publieke figuur was, wist Hewitt duidelijk wie ze wasendat ze getrouwd was toen ze elkaar ontmoetten. Maar als het om zaken van het hart gaat, is niets verboden terrein.

De eerste ontmoeting tussen prinses Diana en majoor James Hewitt was kismet

De waarheid over prinses Diana en majoor James HewittGeorges De Keerle/

Ondanks het feit dat prinses Diana was duidelijk getrouwd met prins Charles toen ze majoor James Hewitt voor het eerst ontmoette op een feest in 1986, ze hadden nog steeds een directe band. Hoewel ze niet meteen een affaire begonnen na hun eerste ontmoeting, was er in het allereerste begin wat kismet, en de gevoelens die ze voor elkaar begonnen te krijgen, waren meer dan alleen een fysieke aantrekkingskracht.

Specifiek schreef Diana's koninklijke beschermingsofficier, Ken Wharfe, in zijn boek over de eerste ontmoetingDiana: Goed bewaakt geheim, en het klinkt behoorlijk intens. 'Hun eerste gesprek voelde natuurlijk aan, zei ze, en het was dit dat haar aantrekkingskracht opwekte', schreef hij Stad en land 'Zoals ze het uitdrukte, konden ze het goed met elkaar vinden.' Nadat ze elkaar voor het eerst hadden ontmoet, spraken ze af om elkaar weer te zien, omdat hun band zo sterk was.Nu, het is geen geheim dat Diana's huwelijk met Charles niet bepaald alleen maar zonneschijn en rozen was, maar toch, haar beslissing om met iemand anders in zee te gaan, kon niet gemakkelijk zijn geweest.

Majoor James Hewitt was de paardrijleraar van prinses Diana

De waarheid over prinses Diana en majoor James HewittSteve Finn /

Een van de eerste dingen waar prinses Diana en majoor James Hewitt het over hadden, was niet super sprankelend. In plaats daarvan ging het over ... paarden? Zoals Diana's koninklijke beschermingsofficier, Ken Wharfe, in zijn boek beschrijftDiana: Goed bewaakt geheim'Hij vertelde haar dat hij een rij-instructeur was en, toen ze bekende dat ze bang was voor paarden, bood hij haar aan haar te helpen haar angst te overwinnen', schreef hij. Stad en land

Het is duidelijk dat Diana meer tijd met Hewitt doorbracht terwijl hij haar leerde rijden, en dat is echt waar de affaire begon. Naar verluidtHewitt was heel charmant, en eerlijk gezegd, wiezou nietvallen voor hun knappe paardrijleraar?

De relatie van Diana en Hewitt was het spul van de fantasieën van huisvrouwen, maar dat betekent niet dat het allemaal fysiek was. Volgens de koninklijke biograaf Andrew Morton was Hewitt een 'man van grote charme die Diana amusant en sympathiek gezelschap gaf in een tijd dat ze een schouder nodig had om op te leunen vanwege de verwaarlozing van haar man', schreef hij in Diana: haar waargebeurde verhaal - in haar eigen woorden ​Dus natuurlijk bloeide een relatie op.

Prinses Diana zette de eerste stap op majoor James Hewitt

De waarheid over prinses Diana en majoor James HewittCyprus/

Hoewel prinses Diana en majoor James Jewitt tijd samen doorbrachten toen hij haar paardrijlessen gaf, was Hewitt niet degene die hun fysieke relatie begon. Het bleek dat Diana de eerste stap zette - en haar gevoelens voor Hewitt glashelder maakte.

In het boekDe Diana Chronicles, Tina Brown schreef over Diana's relatie met Hewitt, en legde uit hoe hun vriendschap veranderde in een romance. 'Ze maakte de eerste ouverture door hem uit te reiken om hem te kussen toen ze alleen waren in de Officers' Mess, en zei tegen hem: 'Ik heb je nodig. Je geeft me kracht. Ik kan er niet tegen als ik niet bij je ben '', schreef Brown, volgens de Het Oprah Magazine ​'Van begin tot eind was het Diana die deze affaire leidde.'

Hoewel de twee vanaf het begin een vonk deelden, was het beslist Diana die besloot om de zaken naar een hoger niveau te tillen, en vanaf daar werd de affaire verhit.

Majoor James Hewitt was niet de enige affaire van prinses Diana

De waarheid over prinses Diana en majoor James HewittDavid Levenson /

Hoewel Netflix'sDe kroonraakt aan de affaire van prinses Diana met majoor James Hewitt, dat was niet de enige relatie die de Britse koninklijke familie had buiten haar huwelijk. Concreet waren er nog twee buitenechtelijke affaires waar Diana naar verluidt mee bezig was, en die zullen je misschien verrassen.

Volgens het boek van Tina Brown, De Diana Chronicles Diana had ook een verzengende affaire met een van haar lijfwachten, Barry Mannakee, die werd beschreven als 'knap op een verdomde manier'. Bovendien zou hun fysieke aangelegenheid zijn begonnen na een visongeval.

Maar dat is niet alles, zoals De New York Times meldde dat Diana ook een vermeende affaire had met haar voormalige jeugdvriend, James Gilbey. Het is duidelijk dat alleen Diana en de betrokkenen de waarheid van die romances konden spreken, maar zo Prinses Diana en prins Charles hadden een moeilijke relatie Vanaf het begin zou het voor Diana geen schok zijn om meerdere relaties te hebben gehad.

De echtgenoot van prinses Diana wist van haar affaire met majoor James Hewitt

De waarheid over prinses Diana en majoor James HewittAnwar Hussein /

Hoe schokkend het ook mag lijken voor niet-royals, zaken waren niet zo ongewoon in de Britse koninklijke familie, althans in die periode. Mensen wisten niet alleen dat prinses Diana en majoor James Hewitt samen waren, maar ook Diana's eigen echtgenoot, prins Charles, wist er alles van.

Auteur Anna Pasternak, die schreefPrinses verliefd, schreef ook een essay voor de Dagelijkse mail waarin ze beweerde dat de affaire van Diana en Hewitt niet bepaald een geheim was. 'Het verbaasde me dat Hewitt een fan was van Prins Charles, met wie hij polo speelde', schreef Pasternak. 'Zoals de rigueur is in aristocratische kringen, kende Charles hun affaire en verwelkomde ze hun affaire omdat het Diana afleidde en de druk op hem en Camilla wegnam.' Ja, terwijl Diana een relatie had met Hewitt, had Charles ook een relatie met Camilla Parker Bowles , met wie hij trouwde na de dood van Diana.

Het is duidelijk dat Charles enigszins onaangedaan was door de relatie van Diana en Hewitt, misschien omdat hij zo werd verteerd door zijn eigen affaire.

Prinses Diana en majoor James Hewitt schreven liefdesbrieven

De waarheid over prinses Diana en majoor James HewittGeorges De Keerle/

De relatie tussen prinses Diana en majoor James Jewitt werd een beetje ingewikkeld toen Hewitt voor werk naar het buitenland werd gestuurd, omdat hij eind jaren '80 het bevel kreeg over een tankeskader, volgens Stad en land Het was duidelijk dat prinses Diana diepbedroefd was dat Hewitt de stad verliet, maar de twee hielden eigenlijk contact via liefdesbrieven.

Inderdaad, Diana en Hewitt deelden enkele stomende liefdesbriefjes, volgens ABC nieuws Gedeeltelijk lazen Diana's brieven aan Hewitt een beetje lief en een beetje zwoel. 'Er komt een verrassing voor je uit, hopelijk een leuke, iets waarvan ik hoop dat je het leuk zult vinden', las een brief. 'Zo niet, dan wil ik het terug, er gaat niets boven het opwekken van je eetlust.'

Bovendien lijkt er bewijs te zijn dat Diana Hewitt ook wat ondeugende post heeft gestuurd. 'Vanmorgen weer een pakje weggestuurd, met een smerige kaart erbij,' las een andere brief. Het is duidelijk dat Diana en Hewitt enkele intieme momenten deelden en het gaande hielden door middel van het schrijven van brieven, om te bewijzen dat ze aan elkaar toegewijd waren.

Prinses Diana en majoor James Hewitt waren echt verliefd

De waarheid over prinses Diana en majoor James HewittGeorges De Keerle/

Ondanks alle speculaties en geruchten die de ronde deden over de relatie van prinses Diana met majoor James Hewitt, deelden het paar meer dan alleen een geheime afspraak. In het bijzonder waren Diana en Hewitt een tijdje echt verliefd, en hoewel het niet lang duurde, was het behoorlijk intens terwijl het aan de gang was.

In een exclusief interview uit 2017 met Zondagavond Hewitt beschreef de affaire en hoe het was om verliefd te worden. 'Ja,' zei hij, toen hem werd gevraagd te beschrijven of hij verliefd was op Diana. 'Het is een geleidelijke periode en dan, weet je, ineens kun je geen genoeg van elkaar krijgen of elkaar zoveel zien als je wilt.' Hewitt beschreef ook hoe de twee hun tijd samen zouden doorbrengen, en het klonk opmerkelijk eenvoudig en lieflijk. 'Nou, ik zou koken en zij zou zich wassen. Gewoon eten en ontspannen en lachen, 'onthulde hij.

Hoewel de dingen tussen Diana en Hewitt ingewikkeld werden, valt niet te ontkennen dat de twee op een gegeven moment enorm voor elkaar waren.

Dit is hoe prinses Diana en majoor James Hewitt rondsluipen

De waarheid over prinses Diana en majoor James HewittGeorges De Keerle/

Hoewel de affaire van prinses Diana met majoor James Hewitt niet bepaald schokkend nieuws was voor degenen in de koninklijke familie, inclusief haar man, moesten ze toch zwijgen over hun romance. Het zou er tenslotte niet goed uitzien als de koninklijke familie schaamteloos met al hun zaken aan het publiek zou pronken. Diana en Hewitt moesten dus bedenken hoe ze rond konden sluipen zonder gepakt te worden door de media, of zelfs maar door leden van het publiek.

De koninklijke beschermingsofficier van prinses Diana, Ken Wharfe, schreef in zijn boek Diana: Goed bewaakt geheim dat 'Het paar ontmoette elkaar meestal in een oud huisje in Devon van Shirley, de moeder van Hewitt, waar de krakende slaapkamervloeren het verhaal luider vertelden dan welke bekentenis dan ook.' Eerlijk gezegd, stiekem naar een huisje sluipen om bij een geliefde te zijn, klinkt ondanks de complexe omstandigheden behoorlijk idyllisch en romantisch.

Diana en Hewitt haalden het beste uit hun situatie en ontdekten nieuwe manieren om samen te zijn, ook al keek het publiek constant.

Majoor James Hewitt was als een oom voor de kinderen van prinses Diana

De waarheid over prinses Diana en majoor James HewittPrincess Diana Archief /

Hoewel het misschien gemakkelijk is om de affaire van prinses Diana met majoor James Hewitt af te schrijvenzoniet het geval. In feite waren de twee zo dichtbij dat Hewitt zelfs Diana's kinderen leerde kennen, prins William en Prins Harry

Volgens Anna Pasternak, auteur vanPrinses verliefdWas Hewitt een belangrijke figuur geworden, niet alleen in Diana's leven, maar ook in het leven van haar kinderen. 'Hij werd zo'n vertrouwde privégast dat William en Harry een voorliefde voor hem ontwikkelden', schreef ze in een artikel in de Dagelijkse mail

Bovendien bloeide Diana's relatie met Hewitt 'juist omdat hij een populaire' oom'-figuur was voor haar jongens ', schreef Andrew Morton in zijn boek: Diana: haar waargebeurde verhaal - in haar eigen woorden ​Morton legde verder uit dat Hewitt William zelfs hielp bij het verfijnen van zijn paardrijvaardigheden. Het was duidelijk dat hun affaire meer was dan alleen maar een affaire, aangezien Diana's eigen kinderen tegen Hewitt opkeken.

Majoor James Hewitt zou het paleis binnensluipen om prinses Diana te zien

De waarheid over prinses Diana en majoor James Hewitt

Naast het sluipen naar een afgelegen huisje om samen te zijn, vonden prinses Diana en majoor James Hewitt ook manieren om elkaar te ontmoeten in het eigenlijke paleis, wat een lastige situatie had kunnen zijn als ze niet oppassen. Maar dat waren ze natuurlijk. Per slot van rekening, als Hewitt gewoon het paleis binnen zou komen en zou eisen dat hij in Diana's slaapkamer zou worden toegelaten, zouden de wenkbrauwen zeker optrekken.

Dus Diana en Hewitt vonden daar manieren omheen. Auteur Anna Pasternak, die samen met Hewitt aan een boek werkte, legde uit in de Dagelijkse mail wat er precies gebeurde. 'Hewitt werd regelmatig in autokoffers gebundeld en naar Kensington Palace gereden toen hun affaire volgde', schreef ze. 'Hij vertelde me dat hij de eerste nacht dat hij in Kensington Palace verbleef doodsbang was, in ieder geval opgelucht dat Charles en Diana aparte slaapkamers hadden.'

Hewitt legde ook uit dat Diana volgens Pasternak knuffels op haar bed had liggen, hoewel het onduidelijk is of ze al dan niet van Diana zelf of haar kinderen waren.

Dit is de reden waarom de relatie van prinses Diana en majoor James Hewitt eindigde

De waarheid over prinses Diana en majoor James HewittEvan Agostini /

Het is duidelijk dat prinses Diana en majoor James Hewitt een intense, verzengende liefdesrelatie hadden. En hoewel de twee waarschijnlijk allebei wisten dat het niet eeuwig kon duren, hadden ze misschien geen van beiden kunnen voorspellen hoe het zou aflopen. Omdat, zo blijkt, hun relatie niet eindigde omdat Prins Charles van streek was, of zelfs omdat het publiek erachter kwam en verontwaardigd was. Nee, ze beëindigden hun affaire omdat Hewitt in wezen Diana in de steek liet voor zijn baan.

De koninklijke beschermingsofficier van prinses Diana, Ken Wharfe, schreef in zijn boekDiana: Goed bewaakt geheimdat dit echt de spijker in de kist was voor de prinses'Diana voelde zich verraden: hij had zijn carrière boven haar verkozen', schreef hij.Aanvankelijk deed ze er alles aan om te voorkomen dat hij zou gaan, zelfs dreigde ze met zijn commandant te praten. Toen James weigerde zijn carrière op te geven, liet Diana de affaire afnemen '(via Stad en land

Het zou voor Diana niet gemakkelijk geweest zijn om de zaak met Hewitt te beëindigen. Maar omdat haar huwelijk aan het afbrokkelen was, had ze waarschijnlijk iemand nodig die er voor haar kon zijn, en Hewitt was niet langer die persoon.

Prinses Diana gaf toe dat majoor James Hewitt haar hart brak

De waarheid over prinses Diana en majoor James HewittDavid M.Benett /

De relatie van prinses Diana en majoor James Hewitt was zeker bekend in koninklijke kringen op het moment dat het gaande was, en zowat iedereen wist dat Prinses Diana en prins Charles hadden een rotsachtig huwelijk ​Toch, twee jaar na hun uiteenvallen, verraadde Hewitt Diana op een geheel nieuwe manier toen hij samen met auteur Anna Pasternak aan het boek werkte,Prinses verliefd​het boekdeel legde de bloederige details over hun affaire uit, volgens Stad en land

Het was dat boek dat Diana het meest pijn deed. In 1995, ongeveer een jaar daarvoor Prinses Diana en prins Charles zijn gescheiden , Gaf Diana een berucht interview met BBC's Panorama (wat nu wordt onderzocht, zoals opgemerkt door Kosmopolitisch ​In de chat gaf Diana publiekelijk toe aan de affaire, en meer. 'Ja, ik was dol op hem,' zei ze, toen hem werd gevraagd naar Hewitt en zijn boek. 'Ja, ik was verliefd op hem. Maar ik was erg teleurgesteld. '

Diana had duidelijk nog steeds goede gevoelens jegens Hewitt, tot zijn uiteindelijke verraad van het alleszeggende boek.

Nee, majoor James Hewitt is niet de vader van prins Harry

De waarheid over prinses Diana en majoor James HewittChris Jackson, Evan Agostini /

Omdat een van de bepalende eigenschappen van majoor James Hewitt zijn rode haar is, beweerden veel roddelbladen snel dat hij Prins Harry ' s vader, en niet prins Charles. Harry heeft natuurlijk ook rood haar, maar dat maakt een biologische vader niet.

Hewitt heeft die geruchten niet alleen zelf ontkend, maar ze zijn gewoon niet mogelijk. 'Een simpele vergelijking van data bewijst dat het voor Hewitt onmogelijk is om Harry's vader te zijn', schreef Hewitt's voormalige persoonlijk beschermingsfunctionaris en vertrouweling, Ken Wharfe, in het boek.Diana: Goed bewaakt geheimIn feite wist prinses Diana zelf van de geruchten terwijl ze ronddraaiden. 'Ik heb er maar één keer met haar over gesproken, en Diana was er in tranen over', schreef Wharfe.

Bovendien, in een interview uit 2017 met Zondagavond Hewitt ontkende de beschuldigingen dat hij in het geheim Harry's vader was, en uitte zelfs zijn wroeging over die geruchten. 'Er worden kranten verkocht', zei hij over de roddels. 'Waarschijnlijk is het erger voor hem, arme kerel.' Dus daar heb je het. Diana en Hewitt hadden misschien een intense liefdesrelatie, maar er was geen liefdeskind.

Aanbevolen