Blog

Dit is wat er gebeurt als u stopt met het scheren van uw benen

Je benen scheren is zo een hele klus. Het voegt nogal wat tijd toe aan de dagelijkse doucheroutine, en het is iets dat veel vrouwen graag verslappen, of zelfs helemaal overslaan als het weer kouder wordt. In feite is het een extraatje van vrijgezel zijn in de winter, wetende dat je een paar goede maanden hebt waarin niemand een deel van je blote benen zal zien, zodat je zo harig kunt worden als je wilt.

Maar wat gebeurt er als de lente in het rond rolt en je nog steeds geen zin hebt om een ​​scheermesje op te pakken? Terwijl helemaal stoppen met scheren is iets wat velen van ons nooit helemaal durven te doen, er zijn vrouwen die het scheermes voorgoed hebben laten vallen en de reis hebben gemaakt van ongemak naar acceptatie van hun benen - en hun hele lichaam - in al hun van nature harige glorie.

Niet iedereen zal je ongeschoren benen goedkeuren

Dit gebeurt er als je stopt met het scheren van je benen: niet iedereen zal je ongeschoren benen goedkeuren

Britni de la Cretaz, die schrijft voor Marie Claire , zei dat wat ze het meest vreesde toen ze stopte met scheren 'andere mensen waren die me beoordeelden of me grof vonden', maar dat in werkelijkheid, toen ze het huis uitliep in een kort rokje en harige benen, 'niemand iets zei.' Ella Mendoza, die haar niet-scheren voor schreef Het lichaam is geen verontschuldiging , hadden een heel andere ervaring, waarbij zowel vrienden als familie hun ongemak en afkeuring uitspraken. Degenen die haar pas behaarde benen niet erg leken te vinden, waren haar partners, aangezien ze onthulde dat de spontaniteit die het gevolg was van het niet langer zorgen te hoeven maken over hoe vers geschoren ze was, haar seksleven enorm verbeterde.

Het heeft voordelen om uw benen niet te scheren

Dit is wat er gebeurt als u stopt met het scheren van uw benen: er zijn voordelen aan het niet scheren van uw benen

Voor De la Cretaz betekende de keuze om te stoppen met scheren uiteindelijk het afwijzen van de patriarchale kijk op hoe vrouwen zouden moeten lijken, en ze vond de kracht in haar keuze om haar eigen lichaam terug te eisen, zelfs als het in strijd was met de normen van anderen voor wat schoonheid inhoudt.

Hoewel Mendoza ook genoot van het zelfvertrouwen dat ze kreeg door te leren van haar lichaam te houden zoals het is, beschreef ze ook een aantal meer nuchtere voordelen. Ten eerste, zonder haar benen te hoeven scheren, werd de voorbereiding om het huis te verlaten veel sneller en gemakkelijker. Aan de andere kant voelden haar benen veel beter aan zonder de sneetjes, snijwonden, huiduitslag en uitgedroogde huid die vaak veroorzaakt werden door scheren.

Hoewel beide vrouwen toegaven dat het opgeven van het scheermes niet altijd de gemakkelijkste beslissing was, ontdekten ze uiteindelijk dat de vrijheid om nee te zeggen tegen de eisen van ontharing een beslissing was waar ze geen spijt van hadden. Plus, denk aan alle geld dat u bespaart op scheermessen - de roze belasting is tenslotte echt.Aanbevolen